mer sotat





Två bilder till från denna makeup. 

Makeup och styling: jag 
Fotograf: jag

vardags makeup

Tänkte att jag skulle slänga in en bild och visa er vad jag sminkar mig med varje dag till vardags, samt berätta lite om de produkterna osv. Hoppas ni gillar det! Produkterna visas samt skrivs i den ordning som jag använder dem.


Hoppas ni ser siffrorna!

1. Nivea soft body & face cream: Denna smörjer jag alltid in ansiktet med till att börja med! Skulle aldrig kunna sminka mig utan att ha smörjt in mig innan.

2. Nivea perfect cover: En super bra concealer från Nivea som jag använder på de ställen som jag vill täcka, t.ex blemmor osv. Täcker allt!

3-4. Foundation borste i gethår samt Nivea ideal finish foundation: Denna foundationen rekomenderar jag starkt om ni verkligen vill ha en som täcker. Applicerar den alltid med min foundation borste. Aldrig med fingrarna!

5-6. Sheercover mineralfoundation samt en kabukibrush: Jag använder sheercovers mineralfoundation över den vanliga foundationen från nivea som ett puder, då jag inte det täcker nog för att endast användas som foundation. Applicerar denna med min kabukibrush, som är otroligt bra! Alla borde ha en. Kostar ca 150kr.

7-8. Mineralrouge från makeupcosmetics samt ett rouge från Make up store: Varierar mig lite mellan dessa två rouge, just nu är det ljusa från makeupcosmetics min favorit! Hur bra som helst är dem båda iallafall och håller hela dagen.

9. Rougeborste från Sheercover: Denna borsten använder jag mig av när jag applicerar rouge, den är gjord i äkta gethår och funkar verkligen hur bra som helst. Rekomenderas!

10-11. Faceshimmer från H&M samt en stor borste: Detta puder ger ett fint shimmer som ändå är diskret, men man ser betydligt fräschare ut efter att ha svept detta med den stora borsten en vända över ansiktet!

12. Svart kajal: Denna använder jag under den nedre fransraden för att markera ögonen ytterliggare.

13. Svart dipliner från H&M: Svart eyeliner från H&M som jag lägger ovanför den övrefransraden i en tunn linje, använder dock inte denna var dag utan endast när jag känner för det. Den är kanonbra och en riktig budgetfavorit

14-15. Ögonskuggor från H&M: Dessa ögonskuggor varierar jag mig mellan att använda, dock brukar jag oftast köra på den ljusa i guldnyansen. En riktig storfavorit! Slår aldrig fel. Lägger denna på hela ögonlocket för perfekt skimmer.

16-17. Borstar för ögonskugga från Sheercover: Dessa borstar använder jag när jag applicerar ögonskuggorna som jag skrev om över. Älskar verkligen den borsten som är lite större! Perfekt att lägga basögonskuggan med.

18-19. Masterpiece Max samt False lash effect mascara från Max Factor: Jag börjar alltid med att lägga ett lager med masterpiece mascaran och sedan fortsätter jag med false lash effect tills jag fått det resultat som jag vill uppnå. Älskar båda dessa mascarorna, dock gillar jag inte borsten så speciellt mycket på falsh lash effect mascaran. Men den är kanon att separera fransarna med!

20. Ögonbryns penna från Deborah: Avslutar alltid min makeup med att fylla i ögonbrynen med denna ögonbrynspenna från Deborah. Den är hur grym som helst och i perfekt färg! Skulle aldrig kunna tänka mig att gå ut utan att ha använt denna.

21-22. Makeupborstar från Id samt Sheercover: Används till övriga saker som använda ibland, som t.ex bronzepuder osv.

   

fotodag





Två bilder från i onsdags när jag fixade Alva's makeup och Julia fotade. Det blev verkligen jättefina bilder! Och jag blev nöjd med makeupen också, som skulle vara väldigt naturlig.

Modell: Alva Johansson
Fotograf: Julia Bodin
Makeup: Jag

Vad tycker ni?

BLACK






Två bilder tagna av mig.

Modell: syster
Makeup & styling: Jag

Klicka här för att komma till inlägget där det står hur ni fixar denna makeupen.

Läsarfråga: ögonskugga för blåögda

HEJ! Jag diggar din blogg och jag vet att brunt ögonskugga passar för dem som har blåa ögon, men finns det andra färger som passar just till blåögda?

Svar:
Hej! Kul att du gillar min blogg. Blåögda passar faktiskt i de flesta kalla färger, tex. grå, silver, svart. Även mörkgrönt framhäver de blå ögonen! Nånting som jag tycker är extremt snyggt på blåögda personer är sotat! Kolla här på en sotning som jag har gjort, på en riktigt blåögd tjej så ser du hur jag menar. De mörka färgerna framhäver verkligen det blå i ögonen, och får dem att se ännu blåare ut då blå ögon oftast är ljusa och det blir då en stor kontrast till det mörka vilket är hur snyggt som helst. Prova dig fram! Kram :)

svart sotning

Som sagt, så la jag ju en grymt snygg makeupmin syster förut, och här har ni resultatet! Det blev en riktigt svart sotning med nude läppar och mittbena tillsammans med spikrakt hår. Jag blev mycket nöjd med det faktiskt, inte ofta man får en sotning perfekt.



Vad tycker ni? Fler bilder från fotograferingen efteråt kommer jag att lägga upp i ett enskilt inlägg lite senare.

Såhär fixade jag denna sotningen:

1. Grunden: La först ett tunt lager foundation och sedan ett lager puder över det med en kabuki brush, och sedan lite bronzepuder på kindbenen med en stor borste.

2. Ögonen:
- Jag började med att lägga ett streck med svart kajal under nedersta fransraden och även den övre.
- Sedan markerade jag ut vart jag skulle lägga ögonskuggan genom att måla med kajalpennan som en halvcirkel över ögat upp till vecket i ögongloben.
- Sen använde jag mig av en svampborste och la på rikligt med svart ögonskugga innanför linjen tills jag fick den färgen jag ville, efter det så började jag att jobba mig uppåt med skuggan för att få den där skuggningen på sotningen som man vill ha, och inte bara en svart klump. Kort och gott: Att färgen ljusnar av längre upp.
- När jag var nöjd med det så tog jag en platt och tunn pensel och la lite ögonskugga under nedrefransraden som jag sedan suddade ut med en rund svampborste.
- Sedan är det bara mascaran kvar, som man ska ha på riktigt mycket av! Överdriv ordentligt.

3. Läpparna: I en sotning så ska läpparna vara så neutrala som möjligt då man redan har så mycket fokus på ögonen och att lägga på t.ex ett läppglans med mycket färg i kan bara se väldigt konsigt ut. Så därför använde jag endast lite foundation på läpparna för att få fram den här "nude känslan".

Hoppas ni förstod något av detta! Är inte det lättaste att förklara i text nämligen. Ska försöka ta bilder under tiden jag sminkar nästa gång, så det blir lite lättare för er att förstå.


smakprov

Idag blev det en hel del makeup, så jag kommer att ha mycket att visa er nu ikväll hoppas jag om all redigering går bra osv. La nyss en grymt snygg make på syrran, och fotade henne lite. Slänger in ett smakprov på resultatet! Puss.


MAKEUP

Tänkte slänga in några bilder från två veckor sen, på några olika makeup's.



 


Modeller: Alva och Johanna
Fotograf: Julia - klicka på länken för fler bilder tagna av henne!

All styling är gjord av mig.

Läsarfråga: ögonskugga

Jag har en liten fråga?
Jag har ganska grönblå ögon, vilken färg passar bästa att sminka med då tycker du? (:

Svar: Hej! Kul att du ställde en fråga :) För att framhäva det blå i dina ögon ska du använda dig av en ögonskugga som har oranga eller varma röda toner, då orange och blå är komplimentfärger. Dvs. att de ser mer intensiva ut brevid varandra. Om du inte vill ha alltför "skrikiga" färger så kan du endast använda ögonskuggor som har orange eller rött som undertoner, som te.x brons eller teracotta. Grönt kan också förstärka blått beroende på vilken nyans av blått du har i dina ögon, även varma toner som aprikos eller guld.

En annan färg som är extremt fint till grönblå ögon är guldbrons! Slår aldrig fel enligt mig. Det finns en jättefin skugga från H&M som kostar ca 39kr med en ljusare guld samt en mörkare, som man kan blanda till den perfekta nyansen. Jag har använt mig av denna ögonskuggan till denna makeupen.

Hoppas du fick svar på din fråga! Om det är någon annan som undrar nått så är det bara att fråga :)

sotat med inslag av rosa

När jag läste en tidning häromdagen hittade jag en makeup som var galet snygg, så jag blev inspirerad av att göra en liknande. Ska slänga in bilderna nu och skriva hur jag gjorde osv. Måste dock tillägga att (som jag skrev i det tidigare inlägget) det är hur svårt som helst att fånga det verkliga resultatet på bild, och att det ser väldigt mycket annorlunda ut än vad det gör egentligen. Lite tråkigt, men så är det. Ska försöka fixa det, som sagt.


Bilden som jag blev inspirerad av. (Detta är alltså inte min makeup!)



Så blev alltså resultatet, som ni ser så har jag endast sminkat ena ögat. Ni ser ju också hur dåliga bilderna blir, riktigt synd, man ser knappt det rosa.

Såhär gjorde jag, steg för steg:

1. La en bra bas runt ögonen, med först foundation och sedan ett tunt lager puder över för att få ögonskuggorna att fästa bättre.

2. Jag la en mörkgrå ögonskugga över hela ögonlocket till att börja med, för att se hur långt upp jag skulle lägga den svarta ögonskuggan sen, man ska vara väldigt noga med att sudda ut alla ev. kanter osv. Till denna ögonskugga använda jag mig av en rätt stor borste.

3. Efter den gråa ögonskuggan är det dags för den svarta! Lägg på lite i taget och fyll sedan på med mer där du ser att det fattas, hellre för lite än för mycket till att börja med istället för att riskera att få tvätta bort allt och börja om från början. Lägg ögonskuggan som en linje ut mot kanten, ni ser på bilderna hur jag menar. Här är det lättast att lägga den svarta ögonskuggan med olika borstar, på ögonlocket kan du använda dig av en svampborste, i ögonvecket en liten tunn pensel och sedan en snedskuren längst ut i ögat.

4. När du har fått ett bra resultat på den svarta skuggan är det tid att lägga den rosa, som ska ligga i ögonvrån. Här kan du enkelt lägga på så mycket som du vill, tills du känner att du är nöjd.

5. Sedan lägger du en svart kajal innersidan av nedre ögonfransraden, och även lite ögonskugga under fransarna. Lättast att lägga den ögonskuggan är med en platt pensel.

6. Mascara! Helst skulle jag ha velat haft lösögonfransar till denna makeup också, men det hade jag inga hemma så det skippade jag, men har ni det så tycker jag absolut ni ska köra på det. Annars gäller det att verkligen ha på mycket mascara, så inte ögonfransarna "försvinner" i ögonskuggan som ju är svart.

Hoppas ni förstod hur ni ska gå tillväga och att ni gillade det. Om det är något ni undrar över så är det bara att fråga!


FIX

Dålig uppdatering har det blivit här har jag insett! Har helt enkelt inte haft tid eller orkat. Men nu när vi är lediga en vecka tänkte jag ta och fixa några inlägg åt er. Är chockad över att ni faktiskt är så många som läser redan, men det är bara hur kul som helst :)

Ska sätta mig och fixa ihop ett inlägg precis nu, med en makeup som jag gjorde förra veckan. Dock måste jag komma på ett bra sätt hur jag ska göra med bilderna, för just nu så får jag verkligen inget bra resultat på dem och det visar verkligen inte hur makeupen ser ut i verkligheten. Lite tråkigt eftersom hela kvaliteten på sminkningen då ser sämre ut och färgerna syns inte tydligt! Men som sagt, jag ska försöka fixa det.

Kom även på att ni ännu inte har fått se en bild på mig, så ni vet ju inte hur jag ser ut. Så därför bjuder jag på en bild på mig just nu. Puss!


Jag just nu.


RSS 2.0