photoshoot






Bilder från denna sminkning. Kolla hennes blåa ögon!

Ljus och enkel makeup med lockar

Igår la jag en ljus och enkel makeup på min syster, samt lockade hennes hår och gjorde en såkallad "hollywood-lugg" (ska förklara i ett annat inlägg hur man gör en sån), meningen med denna makeup var att den skulle se "romantisk" ut, ni vet sådär mjuk och fräsch.



Denna makeupen är hur enkel som helst att lägga, men jag skriver ändå steg för steg hur jag bar mig åt.

1. Grunden: Ett tunt lager foundation, samt lite puder över. Viktigt att man inte använder för mycket då meningen är att det ska se så naturligt ut som möjligt. Lägg sen lite ljusrosa rouge på kinderna för ett fräschare intryck.

2. Ögonen: Lägg först en ljus guldskimrande ögonskugga med en rätt stor borste över hela ögonlocket, och lite ovanför ögongloben. Sedan lägger man en lite mörkare guldfärgad ögonskugga precis i vecket vid ögongloben, för en liten skuggning. Tänk på att inte ta för mycket! Då blir hela makeupen för mörk. Ögonbrynen fylldes i och formades med en ljusbrun ögonbrynspenna. Rekomenderas verkligen! Sedan när mascaran ska läggas på är det viktigt att man inte överdoserar därför att, som sagt, meningen är att det ska se så naturligt ut som möjligt. Så dra endast på ett lager med mascara för lite färg, och knappt någonting på nederfransarna.

3. Läpparna: Svep med foundationborsten över, med ett tunt tunt lager foundation, för att få dem att se ljusare ut och lägga fokusen på ögonen. Sedan kan man även lägga ett genomskinligt glans över.

Klart!

Jag kommer att skriva om hur jag fixade frisyren i ett separat inlägg framöver, där jag även ska förklara hur jag gör den såkallade "hollywood-luggen".


design

Har precis fixat klart två bloggdesigner, Alvas och Sandras. Tror dom blev nöjda! Nu är verkligen inte jag jätteduktig på designer, men om det är nån som behöver hjälp med te.x en header eller ändra annat småfix osv får ni gärna höra av er så kan jag hjälpa er :)

Nu ska jag försöka fixa en snygg makeup som jag kan visa er sedan! Ska även visa steg för steg hur jag gör tänkte jag. Hoppas det blir bra bara!

/ Anna


Dagens tips: Långa ögonfransar

Jag får ofta höra att jag har låna ögonfransar, så därför tänkte jag nu berätta hur jag gör när jag lägger på mascaran. Det är säkert flera som gör på samma sak som jag, men för de som inte har provat det än så kan det ju vara lite kul att veta iallafall!

Jag lägger alltid på först ett lager helt vanligt, dvs. jag borstar på fransarna underifrån. Sedan tar jag alltid ytterligare ett lager ovanifrån, vilket för att man får mer färg och volym längst ut på topparna av fransarna och de ser alltså längre ut. Hur enkelt som helst och det gör verkligen stor skillnad! Det är verkligen värt att provas i varje fall. På de nedera fransarna tar jag även borsten under dem och sedan rullar borsten, vilket även får dem att se längre ut. Förstår ni hur jag menar?









Mina ögonfransar utan mascara vs. med mascara


makeup and hair

I den här bloggen kommer jag att lägga upp mina sminkningar, hårstyling och mina egna tips osv.

Jag kan även presentera mig lite, så ni får en blick om vem jag är. Jag heter alltså Anna och är snart 16 år, jag har alltid älskat makeup och hår, och har därför lagt ner extremt mycket tid på allt som har med det att göra och därför har jag även lärt mig mycket om detta. Som man säger, övning ger färdighet. Mitt absoluta drömjobb skulle vara att få jobba som makeup artist, då det är något som jag verkligen är intresserad av och tycker är kul! Om det blir så, får vi se i framtiden. Men som sagt, här kommer jag alltså att lägga upp bilder på de sminkningar jag gör samt olika frisyrer.

Om ni har några önskemål på nån makeup eller frisyr som ni vill att jag ska testa och skriva om, släng bara iväg en kommentar så ska jag se om jag kan fixa det.


Hope you'll like it! xoxo
/ Anna


In action


RSS 2.0